Informatie voor basisscholen

Fotostudioz kan op twee manieren de schoolfotografie voor scholen uitvoeren. We komen hierover graag meer uitleg geven aan  de directie, schoolfotocommissie of ouderraad.

  1. Standaardmanier. Dit wil zeggen dat we net als een reguliere schoolfotograaf een dag afspreken met uw school om alle leerlingen vast te leggen onder schooltijd. De leerlingen worden per groep gefotografeerd en er worden inlogkaarten per groep verstrekt om mee te geven aan de kinderen. Op deze inlogkaarten staat alle informatie die ouders nodig hebben om de foto’s te bestellen. De verdere afhandeling van de bestelling, afdrukken en afleveren wordt door fotostudioz geregeld.
  2. Weekendsessie. Als u er voor kiest om de kinderen te fotograferen buiten het leerproces om, plannen we in overleg een ochtend/middag in om alle groepsfoto’s en indien gewenst administratieve pasfoto’s te maken en daarop  een weekend waarop we alle kinderen op afspraak fotograferen in een beschikbare ruimte op school zoals een aula of gymzaal.
    We hebben hiervoor in eigen beheer een planningswebsite ontwikkelt waar ouders zich kunnen inschrijven en een tijd kunnen reserveren. Voor elk kind wat ouders op uw school hebben kunnen ze een hoeveelheid tijd inplannen. We plannen deze afspraken ruim in zodat we ook wat familiefoto’s kunnen maken. Ouders, broers en zussen (ook als ze nog niet op school of al op “de middelbare” zitten), opa’s en oma’s en zelfs huisdieren. Alle combinaties zijn welkom en te bestellen.
  3. Mochten ouders om de een of andere reden verhinderd zijn, dan kunnen zij op aangegeven dagen een afspraak maken bij FotostudioZ om alsnog de schoolfoto’s te laten maken.