Minishoot

Wat verstaan we onder een minishoot?

We bieden hier naast de conventionele schoolfoto’s tijdens de lessen de mogelijkheid om schoolfotografie buiten schooltijd in het weekend te laten plaats vinden. Door een uitgekiende interactieve planning kunnen ouders zelf bepalen wanneer ze langskomen. Het voordeel is dat er na de schoolfoto’s genoeg tijd over is om er een minishoot van te maken.

Eerst vragen we de leerling om zijn of haar schoolfoto’s te komen nemen. Dit zijn de portret, medium shot en ten voeten uit die we van elke leerling nemen en iedereen herkent als “jah, das een schoolfoto!”. Hierna houden we tussen de 3 en 4 minuten over om de leerling samen met ouders, opa&oma, parkiet, hond, broertjes en zusjes, neefjes en nichtjes vast te leggen. De enige limiet die we stellen is dat we groepsfoto’s van meer dan 8 personen niet leuk vinden om op school te maken. We vragen dan ook vriendelijk om hiervoor een aparte afspraak te maken.  Voor de rest nemen we zoveel mogelijk verschillende combinaties en poses als de tijd toelaat. Je staat er versteld van hoeveel dat er kunnen zijn. Bij scholen waar we vaker zijn geweest komen al gezinnen die speciaal voor de gelegenheid gekleed zijn, of sportattributen meenemen…

Werkwijze

Vier weken voor we bij jullie op school onze studio’s opbouwen wordt er een webpagina beschikbaar gesteld waar een tijdslot kan worden gereserveerd. Dit tijdslot kan worden aangepast tot de dag dat we beginnen met het maken van de schoolfoto’s.